Staatsliedenbuurt wil wijkagent niet kwijt

20-11-2021 Nieuws Redactie

Foto: petitie Avaaz


SCHIEDAM - Het bewonerscollectief Staatsliedenbuurt wil wijkagent Izak van der Vliet niet kwijt.

De wijkagent wordt overgeplaatst naar een andere post. Maar de buurt, deel van de wijk van Van der Vliet, Nieuwland, voelt daar niet voor.

Net als het bewonerscollectief 'vecht' de agent voor een schone en veilige wijk, zo stellen de buurtbewoners in een petitie die online is gegaan. "Maanden bouwen we al aan een sterke fundering die als basis vertrouwen heeft. En als je op elkaar kunt vertrouwen creëer je sociale cohesie en van daaruit is elke vorm van hulp een stuk laagdrempeliger geworden. En net nu we zo goed op weg zijn, wordt onze meest gewaardeerde wijkagent Izak van der Vliet overgeplaatst naar een andere wijk", stelt een van de bewoners. Wat de wijkagent zo sterk maakt? Hij is persoonlijk betrokken, gaat met kaartjes lang de deuren, toont interesse, handelt waar en wanneer nodig en neemt initiatief, aldus de petitie.

Volgens de bewoners zou ook Van der Vliet de overstap betreuren. "Hij is nog niet klaar is onze wijk, en wij zijn nog niet klaar met hem. Wij vinden de beslissing van hoger hand niet goed doordacht, en vechten voor behoud van onze wijkagent."

Ruim honderd mensen ondertekenden de vraag aan de politieleiding, die hier te vinden is.Gerelateerd