Watertaxi gaat verbindingen Waterbus onderhouden

18-05-2020 Nieuws Redactie

De Waterbus verandert in 2022 dus in de Watertaxi


SCHIEDAM - De gemeente Rotterdam, de Metropoolregio Rotterdam Den Haag en Havenbedrijf Rotterdam gunnen het personenvervoer over water in Rotterdam en Schiedam aan Watertaxi Rotterdam.

Vanaf 1 januari 2022 neemt het Rotterdamse vervoersbedrijf, naast de huidige activiteiten, ook de bestaande Waterbus-lijnen 18 en 19 en de Pont op Zuid voor zijn rekening. Onderdeel van het contract is dat Watertaxi Rotterdam voor 2030 met volledig uitstootvrije boten vaart. Het contract loopt voor vijftien jaar.

Voor de vaardiensten worden zeven nieuwe zero-emissie boten gebouwd. Vier daarvan krijgen een capaciteit van veertig passagiers en twee boten zijn geschikt voor twaalf personen en hun fietsen.

De huidige vloot van achttien vaartuigen vervangt het bedrijf geleidelijk door ‘schone’ boten. Uitgangspunt is dat alle boten uiterlijk eind 2029 emissievrij varen.

Waterbuslijn 181 is de verbinding tussen RDM/Heijplaats en de Maasboulevard in Schiedam. Lijn 18 voert van de RDM/Heijplaat naar Rotterdam-Centrum. Lijn 19 vaart tussen Feijenoord en Kralingen.


Gerelateerd