Je redden in het Nederlands - binnen een jaar

28-10-2017 Onderwijs Redactie

SCHIEDAM - Alles staat in het teken van taal, bij de Wereldschool. Die biedt onderwijs aan kinderen die nog maar heel kort in Nederland zijn.

De school van de Centrale Opvang Nieuwkomers (CON) opende gisteren officieel zijn deuren in een nieuw onderkomen in de voormalige basisschool Het Meesterwerk aan de De Meesterstraat.

"Onze school heeft vele plekken gezien", stelt schooldirecteur Dennis de Rouw. Laatstelijk zaten klassen van CON in 't Startblok en De Peperklip, en dat was precies het probleem: onder één dak is het werk beter in te richten. "We werken groepsdoorbroken, dat kan je in één gebouw veel beter faciliteren."

CON heeft volgens De Rouw momenteel ongeveer negentig kinderen, verdeeld over zes groepen. Maar dat aantal wil nogal variëren, juist omdat De Wereldschool tot taak heeft kinderen klaar te stomen voor het reguliere onderwijs."Kinderen kunnen het hele jaar door bij ons binnenkomen", legt De Rouw uit, "en blijven een jaar. Daarin leren we ze heel snel de Nederlandse taal." Er zijn ook andere vakken als rekenen. "Maar alles staat in het teken van het vergroten van de woordenschat en het bijbrengen van de basisbeginselen van het Nederlands."

Het project Centrale Opvang Neveninstromers is een samenwerking van de schoolbesturen van het basisonderwijs in Schiedam. Het biedt les aan kinderen van vluchtelingen en andere nieuwkomers in Schiedam en Nederland.Gerelateerd