Dé Schiedamse cricketderby is op Thurlede

13-07-2020 Sport Redactie

Archieffoto van eerdere Schiedamse cricketderby

CRICKET - Op vrijdag 14 augustus om 17.30 uur is op Thurlede de cricketderby tussen Excelsior'20 en Hermes-DVS. Thuisploeg Excelsior'20 speelt in de Topklasse, Hermes-DVS een niveau lager in de Hoofdklasse. Dat er toch een derby gespeeld wordt, is te danken aan de Topklasse T20-competitie.

In deze competitie met wedstrijden over 20 overs (een wedstrijd in de normale competitie gaat over 50 overs, één over is een serie van zes ballen) wordt eerst in een poule gespeeld, waarvoor een regionale indeling is gemaakt. De Topklasse T20 - Rijnmond bestaat naast beide Schiedamse clubs uit Sparta (Capelle aan den IJssel), VOC (Rotterdam Noord), Punjab (Rotterdam Zuid) en Ghausia (Rotterdam Zuid). Hermes-DVS begint de poulefase op vrijdag 24 juli om 17.30 uit tegen Ghausia. Excelsior'20 start dan uit tegen Punjab en krijgt dus al snel een revanchemogelijkheid op de gisteren verloren wedstrijd.

Zijn er op 24 juli dus helaas geen thuiswedstrijden in Schiedam, de vrijdagavond erna om 17.30 uur zul je moeten kiezen tussen Hermes thuis tegen Sparta en Excelsior thuis tegen VOC. Op vrijdagavond 7 augustus om 17.30 uur is er opnieuw een dubbel uitprogramma: Hermes uit tegen VOC en Excelsior uit tegen Ghausia. Op 14 augustus is er zoals hierboven gezegd de Schiedamse derby. De poulefase wordt op 21 augustus om 17.30 uur afgesloten met een thuiswedstrijd voor Hermes tegen Punjab en een uitbeurt voor Excelsior tegen Sparta.Gerelateerd