Mijlpaal op Harga

28-09-2018 Sport Redactie

Het nieuwe thuis van HBSS en SVV in aanbouw, september 2018

SCHIEDAM - Een letterlijke mijlpaal op Harga. Er wordt al sinds het voorjaar hard gewerkt aan de nieuwe accomodatie van de sportclubs SVV, HBSS en Hermes-DVS en morgen wordt het bereiken van het hoogste punt gevierd. Niet van één, maar van maar liefst twee gebouwen tegelijk. 

SVV en HBSS trekken samen in een nieuw verenigingsgebouw, met gedeelde kantine en kleedgelegenheid; de bedrijven Komkids en Van der Ree Catering vinden erin ook een plek. Hermes-DVS krijgt een eigen onderkomen, met ook ruimte voor Komkids en Beweeg- en Gezondheidscentrum Harga. Sportwethouder Fahid Minhas hijst morgen de Schiedamse vlag om de stad duidelijk te maken dat de twee gebouwen hun voltooiing naderen. Morgen kunnen ze al bekeken worden. Vanaf kwart over elf gaat op Harga de vlag uit.

Het nieuwe complex zal worden geëxploiteerd en beheerd door de stichting Harga-Noord, die kantoorruimte krijgt in het 'SVV-gebouw'. Behalve de gebouwen worden op Harga vijf kunstgrasvelden, drie grasvelden en vier squashbanen aangelegd of gehandhaafd. De realisatie van sportpark Harga is de laatste belangrijke stap in de gebiedsontwikkeling onder de noemer 'Schiedam in Beweging'. Door sportfaciliteiten te bundelen en te concentreren is er in de stad ruimte ontstaan voor woningbouw.