Nederlaag SVV voelt als overwinning

22-04-2019 Sport Redactie


VOETBAL - SVV lukte het vanmiddag niet lijstaanvoerder TOGB zijn tweede nederlaag dit seizoen te bezorgen. Maar de 1-2 voelde toch een beetje als een overwinning.

Vorig week werd de wedstrijd tegen Delft niet gespeeld; het eerste zondagteam van de groen-roden kwam niet opdagen uit onvrede met de gang van zaken bij de club. Sindsdien heerst er crisissfeer bij de club, waar voorzitter Edwin Suttorp uit volle macht probeert de neuzen weer dezelfde kant op te krijgen.

Tegen de schier onaantastbare ranglijstaanvoerder - 59 punten uit 22 wedstrijden - kwam SVV snel achter, maar wist ook vlot gelijk te maken - via Wesley Schouten. Nog voor rust trok TOGB de wedstrijd naar zich toe met de 1-2. De wedstrijd bleef spannend, maar de punten gingen naar Berkel en Rodenrijs. SVV kan zich op gaan maken voor de nacompetitie.

In dezelfde de Tweede Klasse D werd het ook 2-1 bij Excelsior'20, maar nu in het voordeel van de Schiedamse ploeg, tegen VVIJ. Daar schoof de Thurledeclub een plaatsje op naar de tiende stek op de ranglijst en het kan niet anders of dat is genoeg om volgend jaar ook tweede klassevoetbal te spelen.

Kethel Spaland had een slecht weekend. Zowel het zondag- als het zaterdagteam leden een nederlaag, beide thuis op het sportpark Willem-Alexander, beide met 1-2. Tegen Full Speed werd het vandaag 1-2. Kethel Spaland heeft het moeilijk in de Derde Klasse Hoog B Voorjaar. Het zaterdagteam legde het af tegen Sparta, staat in de Tweede Klasse D dertiende. Zuidland op plaats twaalf won wel en loopt verder weg in de strijd tegen degradatie.

In de Derde Klasse B van de zaterdag lukt het HBSS de laatste weken juist goed om te knokken tegen afzakken naar een lager niveau. Uit tegen Quick Steps won het team van Harga met 0-1. HBSS staat op de dertiende plaats, maar wist vier van de laatste vijf wedstrijden te winnen en heeft Quick Steps nu een punt voor zich.

In de Vierde Klasse E was het zaterdag derbyday. PPSC en Hermes-DVS namen het op Thurlede tegen elkaar op. PPSC kwam als winnaar uit de strijd: 2-1. PPSC blijft zodoende bovenin meedraaien, maar ook VFC en Victoria'04 wonnen en staan eigenlijk te ver voor om nog wonderen van PPSC te mogen verwachten. Hermes-DVS staat stabiel op zes.Gerelateerd