Nexus houdt punten in huis

• 28-01-2018
KORFBAL - Voor maar liefst de elfde keer in drie jaar tijd stonden gisteren de korfbalploegen van Nexus en Paal Centraal tegenover elkaar. Beide teams promoveerden vorig jaar en moeten nu genoegen nemen met een plaatsje in de onderste regionen van de Tweede Klasse. De wedstrijd gisteren in Schiedam was dus van groot belang en dit keer was het Nexus dat met de punten naar huis mocht.

De wedstrijd begon onder enige spanning bij beide teams. Dit resulteerde in veel slechte passes, waardoor er in het eerste kwartier erg weinig gescoord werd. Pas gaandeweg de wedstrijd kwam daar verbetering in en werd de korf gevonden. Nexus slaagde daar beter in en wist een eerste gaatje van twee punten te pakken (4-2). Dat bracht de geest uit de fles en Nexus maakte een sterke periode door die uitmondde in een 10-4 ruststand.

Na de rust kantelde het spelbeeld en was Paal Centraal de betere ploeg. Het gat van zes punten werd al snel verkleind naar drie, voordat Nexus eindelijk iets terugdeed. Dit spelbeeld bleef zich de gehele tweede helft voordoen. Paal Centraal viel fanatiek aan en scoorde meer, maar Nexus wist telkens net één doelpuntje mee te pakken. Bij het eindsignaal bleek dit precies voldoende: 14-12 voor Nexus.