Schiedamse clubs op koers voor tweede ronde bekervoetbal

• 09-09-2017
VOETBAL - Excelsior'20 is uitgeschakeld in het bekervoetbal, PPSC zo goed als. Kethel Spaland, Hermes DVS en HBSS daarentegen liggen op koers voor het behalen van de tweede ronde.

In Groep 4 won Kethel Spaland vandaag ook zijn tweede wedstrijd met grote cijfers. Simonshaven werd in Schiedam op een 5-0 nederlaag getrakteerd. In Groep 15 boekte Hermes DVS zijn tweede overwinning. De Schiedammers wonnen de uitwedstrijd tegen Hermandad met 0-3. In Groep 36 ging SVV (zaterdag) thuis met 0-3 onderuit tegen WCR. In Groep 37 was HBSS met 0-3 te sterk voor Pernis.

PPSC verloor in dezelfde groep de uitwedstrijd tegen RDM met 2-1. Door die nederlaag is PPSC al zo goed als uitgeschakeld in het bekertoernooi. Excelsior´20 kwam in zijn poule al op zaterdag in actie. De uitwedstrijd tegen Serooskerke kende voor de Schiedammers een bizar verloop. Na een 0-2 voorsprong bij de rust en een 1-3 voorsprong later in de wedstrijd ging het toch mis voor Excelsior´20. In blessuretijd wist de Zeeuwse ploeg een 4-3 overwinning uit het vuur te slepen. Door de tweede nederlaag is Excelsior´20 uitgeschakeld in het bekertoernooi.