SVV doet het onmogelijk geachte: verliezen

• 01-10-2018

VOETBAL - SVV-zondag verloor. Ja, u leest het goed. Het eerste zondagelftal van SVV verloor. Dat was in de competitie dit jaar nog niet voorgekomen. En vorig jaar ook niet. En trouwens na de zomer van 2016 ook niet.

De ploeg was dus seizoenenlang onverslaan. Maar hoe langer een team niet verliest, hoe zwaarder de tegenstanders worden - want promotie. Dit seizoen speelt SVV in de Tweede Klasse D. VVIJ uit IJssestein was gisteren de tegenstander. Dick Tijdeman zette SVV na een kwartier nog wel op voorsprong, maar de gasten uit IJsselstein wisten in de tweede helft, in een tijdsbestek van nog geen drie minuten, de 1-0 achterstand om te buigen in een 1-2 voorsprong. Die klap kwam SVV niet meer te boven. Waarmee de eerste nederlaag in ruim twee jaar een feit was.

Stadgenoot Excelsior´20 kwam in dezelfde klasse ook niet tot winst. De uitwedstrijd tegen Antibarbari ging met 3-2 verloren. Kethel Spaland-zondag begon gisteren aan het nieuwe seizoen in de Derde Klasse Q4 - na in de eerste competitieronde vrij te zijn geweest. Het werd geen succes: de mannen van het sportdak verloren met 1-0 in de uitwedstrijd tegen Coal.

De collega's van het zaterdagelftal van Kethel Spaland wist een dag eerder ook niet te winnen. In de Tweede Klasse D ging het team met 1-4 onderuit tegen Spirit.

In de Derde Klasse B pakte HBSS zijn eerste punt. De uitwedstrijd tegen Naaldwijk eindigde in 1-1. In de Vierde Klasse E stond de derby tussen SVV en Hermes DVS op het programma. De wedstrijd kon echter niet gespeeld worden omdat SVV niet voldoende spelers op de been kon brengen. PPSC kwam wel in actie. De thuiswedstrijd tegen VOB eindigde in 1-1.

Deze gegevens zijn bij elkaar gebracht door Schie Online.