Stuur je kamerplanten met vakantie en ruil je stekjes

06-07-2020 Uit Redactie

Plantvakantie in het museum, 2019

SCHIEDAM - Je kunt ook deze zomervakantie je kamerplanten naar het Stedelijk Museum Schiedam brengen. Vandaag is het museum met de 'plantvakantie' gestart. "Je planten krijgen een mooi plekje, veel liefde en vriendelijke woorden, zodat ook zij een leuke tijd hebben", zo garandeert het museum bij het aankondigen van deze gratis service. 

De goede zorg voor je plantjes tijdens jouw vakantie-afwezigheid gaat ver. Het museum: "Vorig jaar draaiden we op verzoek van een planteneigenaar soulmuziek van Diana Ross. Van vandaag 6 juli tot en met zondag 30 augustus 2020 kun je je plant afgeven bij de balie van het museum of langskomen op het plein. Aanmelden hoeft niet." Wil je het museum bezoeken dan is vooraf aanmelden wel noodzakelijk. 

Behalve je kamerplanten tijdelijk stallen in het museum, kun je dit jaar stekjes en (eetbare)plantjes ruilen. Voor het ruilen van de plantjes en stekjes staat vanaf half juli op het plein van het museum een kas. "Die bevordert de groei en beschermt de plantjes tegen regen, wind, zon en hongerige vogels. Iedereen mag een stekje komen brengen. Zie je iets leuks? Dan kun je dat meenemen. Op deze plek kan iedereen ook verhalen en tips delen en vind je recepten. Want wist je dat veel planten eetbaar zijn? Denk aan anjers, viooltjes en madeliefjes. Met dank aan hun mooie kleuren, maken ze je bord ook heel feestelijk", aldus het museum.

Het museum benadrukt graag samen te werken en nodigt voor de ruilactie alle Schiedammers en Schiedamse organisaties met groene vingers uit mee te doen. Heb je een suggestie voor een mogelijke samenwerking, dan kun je mailen naar asha@stedelijkmuseumschiedam.nl


Gerelateerd