Wenneker Cinema: in juni weer open

22-05-2021 Uit Redactie


SCHIEDAM - Wenneker Cinema hoopt in juni de deuren weer te kunnen openen. Het filmhuis is dan een half jaar dicht geweest.

In dat halfjaar is echter niet stil gezeten, zo laat Wenneker Cinema zijn vaste bezoekers weten. "Naast onderhoud aan alle apparatuur zijn we onder meer bezig met de voorbereidingen van nieuwe activiteiten."

Een bijzonder project is de samenwerking met het Internationaal Filmfestival Rotterdam. Dat wordt komende maand gehouden (na uitstel in de traditionele januarimaand) en heeft de ambitie in het hele land te zien te zijn. Ook vertoningen in het Wennekerpand stonden gepland. "Helaas is het door de huidige Coronamaatregelen niet mogelijk om deze fysieke IFFR voorstellingen te vertonen", aldus het Schiedamse filmhuis. "IFFR is echter wel online bij te wonen. Neem een kijkje op de website van IFFR voor het volledige programma."

Een ander initiatief dat Wenneker Cinema aankondigt is 'Cinema & Kunst'. "Samen met het Stedelijk Museum Schiedam gaan we iedere derde dinsdagavond van de maand een film vertonen die ingeleid zal worden door een docent van het Stedelijk Museum Schiedam."

Verder viert Wenneker Cinema volgend jaar zijn veertigjarig bestaan en kijkt daar nu alvast op vooruit. "Op 29 juli 1982 werd Stichting Filmclub Schiedam officieel opgericht. De naam Filmclub ging over in Filmhuis en nu Wenneker Cinema. Volgend jaar is het 40 jaar geleden dat het filmhuis van Schiedam van start ging. Dit willen we uitgebreid gaan vieren." Saskia Smit, secretaris van het bestuur, schrijft naar aanleiding van dit jubileum een boek.Gerelateerd