2 Gethers As 1 verhuist op Hoogstraat

14-12-2019 Winkelen Redactie

Kionna van Aanholt in de deuropening van haar toekomstige winkel aan de Hoogstraat, waarin momenteel druk wordt verbouwd; foto: Louise Melchers

SCHIEDAM - Kionna van Aanholt gaat met haar winkel 2 Gethers As 1 en haar kledingmerk Vie ó Vito 1969 over enkele maanden verhuizen van de Hoogstraat 109a naar een stuk verderop en aan de overkant van de straat.

De mode-ontwerpster zal hiermee verhuizen naar het drukkere deel van de Hoogstraat en ze krijgt op de nieuwe locatie meer ruimte voor haar activiteiten. "Bovendien hebben we niet alleen de winkelruimte aan de Hoogstraat, maar ook een flinke ruimte in het souterrain met een eigen achteringang. Dat is gemakkelijk als we bijvoorbeeld artiesten ontvangen voor een fotoshoot", zegt eigenaresse Kionna van Aanholt. 

De in Schiedam wonende Van Aanholt ontwerpt exclusieve kleding, maar ze doet meer. Zo heeft ze het afgelopen jaar voor ongeveer tien videoclips in de hip-hop- en rap-wereld de aankleding van de artiesten verzorgd. "Dan heb je de artiesten langere tijd in de zaak en dat is hartstikke leuk. Dan is een extra ruimte in de benedenverdieping handig voor ons en prettig voor de artiesten. De normale gang van zaken in de winkel kan dan ook goed doorgaan", zegt ze. Op haar Facebook-pagina kun je verschillende in de Schiedamse binnenstad genomen foto's van door haar aangeklede rappers zien.

Voor de winkelverkoop heeft ze voor de nieuwe locatie ook plannen. Naast een exclusieve lijn, wil Kionna ook naar eigen ontwerpen een productie starten van voor veel mensen betaalbare mode. Met meerdere winkeliers in het centrum zijn samenwerkingsverbanden gestart om voor de aankleding van klanten desgewenst een totaalpakket te kunnen bieden.

Er wordt momenteel druk verbouwd in de winkel, die zal worden ingericht in wit, zwart en goud. Opening zal zijn rond februari 2020. Voorlopig werkt ze nog vanuit de huidige winkel aan de Hoogstraat 109a. Gerelateerd