Lidl en Nettorama beste groente en fruitverkopers

23-09-2021 Winkelen Redactie


SCHIEDAM - De supermarkten Lidl en Nettorama hebben de beste versafdelingen. Ze kregen beide van marktonderzoeksinstituut GfK (Gesellschaft für Konsumforschung) een 7,47.

De twee bedrijven zijn al jarenlang gewikkeld in een strijd wie de 'beste' verkoper van groente en fruit is. Dat gaat op basis van de waarderingen door klanten die GfK verzamelt. Dit jaar dus een gelijkspel, net als in 2014. Lidl scoorde met name op lage prijzen, ruime keuze en aanbiedingen. Nettorama wint het op de aspecten kwaliteit/versheid en presentatie.

Het GfK Versrapport is voor Lidl een belangrijke prijs die het bedrijf breed uitvent. Dit jaar behaalt de Duitse supermarktformule voor de tiende maal de eerste plaats. Algemeen directeur Marcel Oosterwijk van Lidl vond afgelopen jaar niet gemakkelijk, zei hij bij de uitreiking. Door de Coronacrisis konden bijvoorbeeld geen trainingen van personeel plaatsvinden.

Lidl kent vestigingen in de Hof van Spaland, de Dieselstraat en de Nolenslaan. Nettorama, dat ook de prijs voor de beste vers-vleesverkoper won, kent in Schiedam geen vestigingen. De dichtstbijzijnde winkel is in Blaaksedijk, in de Hoeksche Waard.


Gerelateerd