Delfland ondersteunt initiatieven om beter om te gaan met water

11-05-2021 Wonen Redactie


DELFT - Het Hoogheemraadschap Delft brengt enkele subsidieregelingen onder de aandacht die moeten bijdragen aan de klimaatadaptatie, ook van Schiedam. Dit naar aanleidng van de fikse buien die vanmiddag ook in onze stad straten blank zette.

"Wateroverlast door hoosbuien is een groeiend probleem, ook in Delfland. Het is een van de gevolgen van de klimaatverandering", aldus het waterschap. "Delfland kan deze gevolgen niet alleen verhelpen: daar zijn bewoners, bedrijven en organisaties ook bij nodig."

Delfland heeft dit jaar in totaal een half miljoen euro beschikbaar voor stimuleringsregelingen die de inwoners van het waterschap aanzetten tot maatregelen die regenwater langer vasthouden en mogelijk zelfs hergebruiken, in plaats van via het riool zo snel mogelijk weg te moeten pompen.

Dat heeft bijkomende voordelen, aldus Delfland. "Een tuin, dak, plein, straat of bedrijfsterrein met meer groen ziet er mooier uit. Het is ook leuker en gezonder om op een schoolplein met meer groen te spelen. Daarnaast is het met warm weer koeler in een tuin met meer groen en minder tegels."

Het Hoogheemraadschap Delfland kent drie mogelijkheden om klimaatadaptatie te stimuleren:

1. Regeling 'In Actie'
Voor kleine klimaatbestendige oplossingen. Bijvoorbeeld aanschaf van een regenton of aanpassingen op, in en onder het huis of in de (gevel)tuin. Zie verder hier.
2. Regeling 'Op Maat'
Voor grootschalige projecten die bijdragen aan het opvangen van regenwater. Zie voor meer info hier.
3. Werkwijze 'Met Perspectief'
Voor initiatieven die niet in beide voorgaande regelingen passen, maar in potentie wel een grote bijdrage kunnen leveren aan een klimaatbestendig Delfland. Meer informatie is hier te vinden.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date