Onthand gezin geholpen door Vlaardingse collega's

02-01-2017 Wonen Redactie

VLAARDINGEN – Een triest verhaal met een mooie afloop. Onze partner Vlaardingen24 speelt er een goeie rol in.

Een moeder en haar zes kinderen raakten in de nacht van Oud en Nieuw zwaar gedupeerd nadat zes van hun fietsen op het vreugdevuur aan de Broekweg in Vlaardingen waren gegooid. Er werden totaal zo'n vijftien fietsen van omwonenden weggenomen en op het vreugdevuur gegooid. Geld voor snelle vervanging heeft zij niet. En volgende week moeten de kinderen wel weer naar school, in Vlaardingen en Schiedam.

Vlaardingen24 deed een oproep wie weet had van fietsen die in de stad beschikbaar zouden zijn om dit gezin weer op de fiets te krijgen. De reacties stroomden binnen. "Hartverwarmend", stellen de collega's in Vlaardingen. Mensen boden fietsen aan, maar er waren ook kinderfietsen nodig.

"We zijn blij te kunnen melden dat we inmiddels voldoende fietsen hebben om te kunnen overdragen aan het getroffen gezin. Morgenavond toeren we met een busje van rijwielhandel Van Kortenhof door Vlaardingen en halen we ze op bij verschillende adressen. Daarna worden ze woensdag door de medewerkers van Van Kortenhof nog eens extra nagekeken, afgesteld en eventueel aangevuld waar nodig, geheel kosteloos. Aan het eind van de week, dus voordat de kinderen weer naar school gaan, brengen we de fietsen langs waar ze nodig zijn", aldus Vlaardingen24. De journalisten bedanken ieder die met hen meedacht en voor 'de fantastische reacties van allen die geen fiets hadden, maar wel wat wilden doneren (daar hoefden we gelukkig geen gebruik van te maken) en iedereen die een fiets af wilde staan'. "Het voelt als een warm bad!"Gerelateerd