Corona-update; veel slachtoffers in Nederland, amper nieuwe besmettingen in Schiedam

24-03-2020 Gezond Redactie


Correctie:  We maakten een rekenfout. Naar opgave van het RIVM telt Schiedam tien geregistreerde besmettingen met Corona.

SCHIEDAM- De dagelijkse upate over de verspreiding van het Coronavirus en zijn gevolgen door het RIVM is vandaag onheilspellend. Toch lijken de gevolgen voor Schiedam mee te vallen.

Het rijksinstituut meldt 63 overleden patiënten in de afgelopen 24 uur. Nog nooit waren dat er zo veel. In totaal zijn 276 mensen in Nederland overleden aan de gevolgen van de ziekte.

Voor Schiedam houdt het RIVM het aantal geconstateerde besmettingen op negen. Dat is slechts een groei van één persoon ten opzichte van gisteren. Belangrijk blijft te weten dat maar relatief weinig mensen getest worden op aanwezigheid van het virus.

In heel Nederland is sinds gisteren bij 811 nieuwe patiënten het virus vastgesteld. Het totaal aantal positief geteste personen in het land komt daarmee op 5560. Onder hen zijn 1495 mensen die in het ziekenhuis opgenomen zijn (geweest).

Het RIVM meldt: "Het aantal gemelde patiënten en overleden patiënten kan per dag verschillen om verschillende redenen. Zo zien we dat overleden patiënten niet altijd op dezelfde dag gemeld worden. Dat de aantallen per dag schommelen zegt nog niets over het effect van de maatregelen die sinds half maart ingesteld zijn. Naar verwachting zal dat effect pas eind deze week of begin volgende week te zien zijn."Gerelateerd