Flinke groei opbrengst collecte Hersenstichting

24-02-2019 Gezond Redactie


SCHIEDAM – De collecte voor de Hersenstichting heeft in Schiedam 4624,57 euro opgeleverd. Dat is veertig procent meer dan vorig jaar.

36 Collectanten gingen de laatste week van januari in Schiedam de straat op en de huizen af om geld in te zamelen. Niet aan iedere deur in de stad konden zij langsgaan, maar zeker in noord is een groot deel van de straten doorlopen, zo meldt Anja van Stijn.

Zij organiseerde de Hersenstichtingcollecte voor de derde keer. Het is ieder jaar een hele klus om voldoende mensen op de been te krijgen. “Ik heb oproepen voor collectanten gedaan via de krant, Nextdoor en sociale media. De Hersenstichting heeft een bureau ingeschakeld om nieuwe collectanten te werven en zij hebben ook onze stad aangedaan, wat te merken is aan het grote aantal nieuwe collectanten.”

Iemand heeft geld ingezameld bij een winkelcentrum en Van Stijn zelf plaatste collectebussen op haar werk. Enkele collectanten plaatsen ook een digitale collectebus op het internet, om daar in eigen kring geld mee op te halen. “Al met al kan ik spreken van een zeer succesvolle week in onze stad, waar veel behulpzame mensen de kou hebben getrotseerd om hun steentje bij te dragen”, aldus Van Stijn.

Ter vergelijk: in 2017 werd met dertien collectanten 1726 euro bij elkaar gebracht. Het geld gaat naar wetenschappelijk hersenonderzoek, voorlichting en samenwerkingsprojecten. Landelijk werd in 2018 1.483.013,- opgehaald.Gerelateerd