Categorieën

Service

Frankelandgroep: laagste ziekteverzuim in de zorg

Frankelandgroep: laagste ziekteverzuim in de zorg
Nieuws

Frankelandgroep: laagste ziekteverzuim in de zorg

  • Kor Kegel
  • 09-03-2017
  • Nieuws
Frankelandgroep: laagste ziekteverzuim in de zorg

Frankeland scoort met laag ziekteverzuim

SCHIEDAM – De Frankelandgroep heeft donderdag de eerste plaats gehaald van de Vernet Health Ranking 2016. Dat is de landelijke ranglijst van best presterende zorgorganisaties op het gebied van ziekteverzuim.

Met een ziekteverzuim van net onder de 3,5 procent scoort de Frankelandgroep het best van alle Nederlandse zorgorganisaties. Vernet kent de Schiedamse zorginstelling het rapportcijfer 9,5 toe.

"We zijn er gewoon weer trots op’’, zegt Ben de Koning, de bestuurder van de Frankelandgroep. Zelf was hij niet bij de uitreiking in het Amersfoortse landgoed Schothorst, want hij is in Zürich bij zijn pasgeboren kleindochter. Namens de Frankelandgroep was directeur Minke de Jong met twee collega’s gegaan. 

Het zeer lage ziekteverzuim geldt voor de hele Frankelandgroep, dus voor Frankeland, het Jacobs Gasthuis, Schiewaegh en Harg-Spaland in Schiedam, Vaartland in Vlaardingen en de thuiszorg. Het is voor het vierde jaar op rij, dat de zorginstellling hoog scoort in de Vernet-ranglijst van laag ziekteverzuim. In 2014 kwam de Frankelandgroep eveneens op nummer één. Gemiddeld zijn medewerkers, als ze al ziek zijn, een week korter thuis dan bij andere zorginstellingen.  

Al jaren incasseert de Frankelandgroep de meest uiteenlopende prijzen, zoals de Gouden Keurmerken in de Zorg voor alle aangesloten huizen, de op één na meest cliëntvriendelijke verpleeg-/verzorgingshuis van Nederland en eind 2016 de titel Beste Werkgever van Nederland.

"De Frankelandgroep is vaak in de prijzen gevallen. Dat is een zeer bijzondere prestatie!’’, zegt Marieke Schurink, directeur van het Vernet Verzuimnetwerk dat de jaarlijkse ranglijst samenstelt.