Geld beschikbaar voor burgerinitiatieven

24-02-2017 Gezond Advertorial

VLAARDINGEN - Via het programma 'Uw Initiatief’ van het Fonds Schiedam Vlaardingen kunnen actieve burgers met goede ideeën voor hun wijk een budget tot € 10.000,- aanvragen. Iedere groep inwoners kan een initiatief indienen. Denk bijvoorbeeld aan initiatieven die kwetsbare jongeren helpen, initiatieven die iets willen doen aan de eenzaamheid van ouderen of initiatieven die bijdragen aan de sociale cohesie in de wijk.

Het Fonds is een paar jaar geleden gestart met het programma. “We merken dat er steeds meer groepjes mensen zijn die iets willen doen of organiseren in hun wijk”, vertelt directeur John Massaar. “Geld aanvragen bij het Fonds kan alleen via een stichting of vereniging. Burgers willen vaak wel iets doen maar niet gelijk vastzitten aan een organisatie. Met dit programma hopen we meer burgers te stimuleren om kleine initiatieven op te zetten in de wijk”.

De aanvragen voor deze initiatieven moeten vóór 1 april aanstaande zijn ingediend. Het Fonds beoordeelt de aanvragen en maakt daarna een keuze uit de initiatieven die in aanmerking komen voor een donatie. Er worden maximaal vijf initiatieven geselecteerd.
Op de website van het Fonds staat alle informatie: www.fondssv.nl.

Gerelateerd