Hospice De Margriet krijgt keurmerk

17-11-2019 Gezond Advertentie


SCHIEDAM -  Hospice De Margriet is sinds kort in het bezit van het NOV-keurmerk. NOV staat voor de Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk.

De Vlaardingse wethouder Ivana Somers-Gardenier kwam het  NOV-keurmerk op 1 november overhandigen aan de mensen van het huis voor terminale zorg in Vlaardingen-Holy. Het gaat om het keurmerk 'Vrijwillige Inzet Goed Geregeld'.

"Wij voelen ons vereerd met het keurmerk", aldus de coördinatoren van hospice De Margriet, Anja van der Plas en Els Wijnhorst. "Een erkenning dat er niet alleen voor onze bewoners goed gezorgd wordt, maar ook voor de vrijwilligers, die zulk belangrijk werk doen. Een aantal van onze enthousiaste vrijwilligers heeft zich samen met bestuur, coördinatoren en verpleging ingezet zodat het keurmerk kon worden aangevraagd."

Vrijwilligers zijn onmisbaar in het hospice. In de vijf kamers die het hospice heeft bieden vrijwilligers liefdevol zorg aan de cliënten. Dit is emotioneel zwaar werk.

Ons motto is dan ook: goed voor onze vrijwilligers te zorgen. Dit doen wij op diverse manieren:
- persoonlijke aandacht voor de vrijwilliger, emotionele steun bieden waar nodig
- vastleggen van processen, afspraken maken, het aanbieden van cursussen
- het organiseren van uitjes.

"Er is altijd aandacht voor ons", aldus een van de vrijwilligers "Je kunt je verhaal kwijt mocht dit nodig zijn, de deur staat altijd open. Terecht verdiend, dit keurmerk."

Mocht u ook interesse hebben om ook vrijwilliger te worden in De Margriet, belt u dan gerust voor meer informatie naar een van de coördinatoren, T: 010-4747618. In januari start de jaarlijkse basistraining voor vrijwilligers.Gerelateerd