Stabilisatie op laag niveau van nieuwe Coronabesmettingen

04-01-2021 Gezond Redactie


SCHIEDAM - Het aantal nieuwe Coronabesmettingen in Schiedam blijft op een relatief laag niveau. Nadat er gisteren dertien positieve Coronatests waren gemeld, registreert het RIVM vandaag achttien stadgenoten die besmet zijn geraakt.

Gemiddeld werden er afgelopen week zo'n 25 nieuwe infecties per dag geregistreerd in de stad. Daar vallen vandaag gelukkig ook geen nieuwe sterfgevallen of ziekenhuisopnames te melden.

Minder infecties worden er ook in heel Nederland gemeld: 6671 vandaag, tegen 7438 gisteren en 8630 eergisteren. Daarbij blijft de vraag in hoeverre mensen zich vanwege de feestdagen minder hebben laten testen.

De laatste 24 uur werden 226 mensen opgenomen in het ziekenhuis, aldus het RIVM, vijftien minder dan gisteren. Wel belandden er meer mensen op de Intensive Care: 41, twaalf meer dan gisteren. In Nederland stierven 41 mensen ten gevolge van Covid-19, zes minder dan gisteren. Het totaal aantal overlijdensgevallen ten gevolge van het Coronavirus ligt in Nederland nu op 11.675.Gerelateerd