Erfgoed Werf Gusto kandidaat geschiedenisprijs

07-01-2019 Nieuws Redactie

13 Juli 2018, monument voor de Gusto wordt onthuld op de Maasdijk

SCHIEDAM - Erfgoed Werf Gusto is kandidaat voor het winnen van de Geschiedenis Onlineprijs.

De stichting is opgericht om het monument van Werf Gusto mogelijk te maken, maar onderhoudt ook een website waarop heel veel informatie over de geschiedenis van de Schiedamse werf Gusto terug is te vinden.

De Geschiedenis Onlineprijs bekroont de beste historische online presentatie en wordt uitgereikt door de Koninklijke Bibliotheek en De Ree Archiefsystemen, met het idee het gebruik van internet voor de geschiedbeoefening aan te moedigen en goede ideeën voor websites, apps en andere digitale toepassingen op het gebied van geschiedenis te belonen. De prijs werd in 2006 voor het eerst uitgereikt. Vorig jaar ging de prijs van de jury naar I: www.odiliasdagboek.nl, en de publieksprijs naar I: www.oudwinterswijk.nl.
Vanaf vandaag tot en met de laatste dag van deze maand kan ieder stemmen voor een van de tientallen gegadigden voor de prijs, in de regel vooral site die de geschiedenis van een streek of stad, of een initiatief willen vastleggen. Stemmen kan via I: https://geschiedenisonlineprijs.nl/.

"Draagt u ons een warm hart toe? Dan zouden we het fijn vinden als u op ons stemt", zo stelt Erfgoed Werf Gusto. "Het betekent sowieso dat er weer extra aandacht ontstaat voor de geschiedenis van Werf Gusto, de werf die het zieltogende Schiedam aan het begin van de 20e eeuw weer nieuw leven inblies. Wij zien het ook als een erkenning van de vele duizenden vaak anonieme harde werkers, die in die 73 jaar dat de werf bestaan heeft in Schiedam, spraakmakende objecten hebben gebouwd onder soms moeilijke omstandigheden."

Met nog een tip van der stichting: "Als u stemt, wat we fijn zouden vinden, moet u erop bedacht zijn dat de e-mail die u ontvant van de site ter bevestiging van uw e-mailadres, grote kans maakt terecht te komen in de spam box."

De prijs wordt op 7 februari uitgereikt in de Koninklijke Bibliotheek in Den Haag.


Gerelateerd