Categorieën

Service

Medewerkers Stroomopwaarts vullen 500.000ste pot

Medewerkers Stroomopwaarts vullen 500.000ste pot
Nieuws

Medewerkers Stroomopwaarts vullen 500.000ste pot

  • Redactie
  • 05-08-2021
  • Nieuws
Medewerkers Stroomopwaarts vullen 500.000ste pot

Martijn Bijmolt (Pieter Pot) overhandigt de 500.000ste pot aan Nicole van der Wekken (Stroomopwaarts); foto Stroomopwaarts


SCHIEDAM - Het was vandaag feest in het Werkleerbedrijf van Stroomopwaarts in Schiedam.

De medewerkers vulden samen met mede-eigenaar Jouri Schoemaker van Pieter Pot de 500.000ste pot. Dit na anderhalf jaar samenwerking met deze online supermarkt. Directeur Nicole van der Wekken van Stroomopwaarts nam de pot in ontvangst. “Wij zijn hier om duurzaam en sociaal impact te maken”, zegt Jouri Schoemaker. “Stroomopwaarts heeft de ruimte, de mensen en de benodigde certificaten om het voedsel veilig te verpakken.”

Maandelijks winkelen zo’n 10.000 mensen bij Pieter Pot. Hier koop je alles voor in je voorraadkast, zoals pasta’s, linzen, olijfolie, kruiden, noten en ontbijtgranen. Het assortiment breidt wekelijks verder uit. Alle producten worden circulair verpakt in potten met statiegeld. Ruim 70 medewerkers van het Werkleerbedrijf van Stroomopwaarts vullen de potten en verzorgen de logistiek eromheen.

Zo dragen zij mede bij aan een circulaire maatschappij. Stroomopwaarts omringt zichzelf graag met organisaties die de wereld beter maken. “Daarom is Pieter Pot meer dan een klant”, zegt Martijn Bulte, unitmanager van het Werkleerbedrijf van Stroomopwaarts. “Deze maatschappelijk ondernemer biedt niet alleen werk aan onze doelgroep. Het draagt met een verpakkingsvrije supermarkt bij aan een betere wereld. Wij hopen dat dit voorbeeld meer ondernemers stimuleert om bij te dragen aan een inclusieve maatschappij.”