Op zoek naar drieduizend knuffels

24-04-2017 Nieuws Redactie

SCHIEDAM - Lieve, mooie knuffels een tweede leven bezorgen. Als musicalster, en als toegewijde knuffel van een nieuw kind. 

Dat is de bedoeling van het Theater aan de Schie en De Stokerij. De twee theaterorganisaties zijn op zoek naar drieduizend knuffels. In te zamelen in Schiedam; die krijgen een rolletje in de kerstvoorstelling van Kleine Sofie en Lange Wapper. En daarna gaan ze naar kinderen die wel een knuffel kunnen gebruiken.

Zoals de kleine, zieke Sofie in de voorstelling. Zij wordt getroost door de poppen en knuffels die in de voorstelling tot leven komen. Drie leerlingen van de Sint-Jozefschool hebben gezegd te komen helpen bij het inzamelen van de knuffels. Daarmee beginnen ze op Koningsdag. Ze staan dan, herkenbaar in een 'Sofie is een Schiedammer t-shirt' met de bakfiets van Theater aan de Schie op de vrijmarkt bij het Land van Belofte. Tussen vier en half zes nemen zij graag zo veel mogelijk knuffels in ontvangst. 

Ze rekenen er niet op, op één dag drieduizend knuffels te kunnen verzamelen, dus ook in de komende tijd voeren zij acties om het speelgoed voor de voorstelling bij elkaar te krijgen.Gerelateerd