Psychiatrisch onderzoek voor schutter rapper Feis

24-10-2019 Nieuws Redactie

Silfano M. zat volgens justitie in de zwart Golf die een andere automobilist het leven zuur maakte bij de afslag Schiedam-Centrum; vanuit de Golf werd ook geschoten


ROTTERDAM - Silfano M., die wordt verdacht van het doodschieten van rapper Feis vlak na de jaarwisseling, moet psychiatrisch worden onderzocht. Dat stelde de rechtbank in Rotterdam vandaag in een niet-inhoudelijke zitting.

Ook vinden de rechters dat de 25-jarige verdachte, die vandaag niet aanwezig was, de inhoudelijke behandeling van zijn rechtszaak verplicht moet bijwonen. Die is gepland op 8 en 9 januari.

Het slachtoffer – zijn echte naam is Faisal Mssyeh – werd op Nieuwsjaardag doodgeschoten op de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam. Zijn broer raakte zwaargewond, ook door kogels uit het semi-automatische pistool van M., denkt het Openbaar Ministerie. Het ging mogelijk om een 'onbenullige kroegruzie´, zei de politie destijds. De verdachte heeft nog niet willen verklaren, zei zijn advocaat. Silfano M. werd woensdag 8 mei bij een politie-inval in Kerkrade aangehouden.

De 32-jarige Feis werkte samen met andere rappers zoals Winne, U-Niq, Ronnie Flex, Sticks. In 2014 bracht hij zijn eerste cd uit, getiteld Hard van buiten, gebroken van binnen.

Naast de moord dan wel doodslag en de poging daartoe op de broers, wordt M. ook ervan verdacht dat hij op 1 december 2018 een automobilist in Schiedam heeft beschoten.
Zie dit artikel.Gerelateerd