Rotonde krijgt bypass om verkeersinfarcten te voorkomen

22-06-2021 Nieuws Redactie/Schiedammer Online

Foto: deze rotonde heeft als drie poten de 's-Gravelandseweg, de Slimme Watering en de Zwaluwlaan, de laatste zie je hier (foto door Jan Schrijver)


SCHIEDAM - De bereikbaarheid van Schiedam Noord laat in allerlei opzichten te wensen over. Een van de oorzaken is in de avondspits de slechte doorstroming van de rotonde Slimme Watering. Deze bevindt zich aan het eind van de 's-Gravelandseweg. Er staan soms erg lange files. De gemeente wil de rotonde gaan herinrichten. Dit staat in het Uitvoeringsprogramma Mobiliteit.

 "We gaan de verkeersafwisseling over deze rotonde verbeteren", zo laat de gemeente weten. "We leggen een bypass aan over de 's-Gravelandseweg. We onderzoeken hoe we dit het beste kunnen realiseren."

Op korte termijn zal in deze rotonde de fietsoversteek over de 's-Gravelandseweg verdwijnen. Deze maatregel zal aldus de gemeente onmiddellijk de verkeersdoorstroom en de verkeersveiligheid verbeteren. 

Het fietsverkeer dat van de Slimme Watering naar de Zwaluwlaan wil, kan dat doen via het fietspad aan de andere kant van de rotonde zonder de 's-Gravelandseweg over te steken. 

In het Uitvoeringsprogramma Mobiliteit worden twaalf locaties in Schiedam genoemd als 'letselongeval locaties'. Op zo'n locatie hebben de afgelopen jaren  meerdere ongevallen plaatsgevonden. Eén daarvan is de rotonde Slimme Watering. 

De gemeente geeft aan dat ook het openbaar vervoer in Schiedam Noord verbetering behoeft. De OV-dienstregeling is vooral in de avonden en weekeinden beperkt. 


Gerelateerd