Servicepunt Vrijwilligers in Noord open

11-09-2015 Nieuws Redactie


SCHIEDAM - Het servicepunt Vrijwilligers Schiedam in Noord is gisteren geopend. Het is de laatste van de drie nieuwe dependances die deze week in gebruik werden genomen.

Maandag werd de centrale hoofdlocatie op de Hoogstraat geopend, dinsdag het servicepunt in de Boerhaavelaan, woensdag die op het Dreesplein. Als laatste ging die op het Van Beethovenplein donderdag open.

De servicepunten werken met vrijwilligers, die bemiddelen tussen mensen die vrijwilligerswerk willen gaan doen, en particulieren of instanties die gebruik willen maken van de inzet van vrijwilligers. "Zij kennen ook de buurt", vertelt Senay Akdemir, coördinator van Vrijwilligers Schiedam. Dat zorgt voor snelheid, laagdrempeligheid en effectiviteit in het koppelen van mensen.

Het servicepunt in het Ontmoetingscentrum Van Beethovenplein is drie ochtenden en een middag in de week geopend. Het bestaat feitelijk uit een tafel en enkele folderrekken, plus dus de aanwezige vrijwillige vrijwilligersbemiddelaar. Zoals Barbara, rechts op de foto. Heerlijk, om mensen verder te helpen, vindt zij.Gerelateerd