Groen Links heeft kandidatenlijst klaar

16-11-2017 Politiek Redactie

SCHIEDAM - Groen Links Schiedam heeft woensdag zijn kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen vastgesteld.

Ruim twintig partijleden bogen zich over de lijst, maar ook over het verkiezingsprogramma van de partij. 56 Wijzigingsvoorstellen werden opgenomen in het programma - maar buiten kijf stond voor de aanwezigen de inzet voor 'een groen en duurzaam Schiedam en een sociale en zorgzame stad', zo was de ervaring op de algemene ledenvergadering. Ook wil de partij met het programma meer transparantie vanuit het gemeentebestuur naar de stad en beter luisteren naar de Schiedammers door de bestuurders.

Afdelingsvoorzitter Krispijn Beek: “Aan de opkomst, maar zeker ook aan de inbreng tijdens de ledenvergadering, kun je zien dat de boodschap van Groen Links steeds meer gehoor vindt - ook in Schiedam. Ik ben trots op onze leden, die na een mooie discussie een krachtig programma en een sterke lijst hebben vastgesteld.”

Lijsttrekker René Karens gaat vol vertrouwen de campagne in, zo stelt hij. “Steeds meer mensen kiezen voor vernieuwing en verandering, voor hoop en eerlijk delen." Hij ziet goede kansen om de fractie in de raad - nu twee mensen - uit te breiden. "Ik ben er zeker van dat we ons na de verkiezingen met een grotere fractie sterk kunnen maken voor een socialer, groener en opener Schiedam." 

Karens werd eerder al gekozen tot lijsttrekker, nu is ook de rest van de lijst vastgesteld. "De partij kiest voor vernieuwing, ondersteund door ervaring", zo stelt een bericht van de partij. "De lijst is een mix van vers bloed - sterk gemotiveerde ‘nieuwelingen’ - en jarenlange politieke ervaring - waaronder oud-raadsleden en oud-wethouders." Op de lijst komt Sandra Mantingh (28) op twee, Guido Antunes (50) op drie, Bart Voortman (50) op vier, Shanna Govers (24) op vijf en Yorick Haan (43) op zes.

Gerelateerd