Van Asseldonk / VVD nemen voortouw tot nieuwe coalitie

26-03-2018 Politiek Redactie

Hein van Asseldonk

SCHIEDAM - De VVD neemt het voortouw in de gesprekken die moeten leiden tot een nieuwe college van burgemeester en wethouders van Schiedam.

Hein van Asseldonk gaat namens de VVD de gesprekken aanvoeren om de partijen na de verkiezingen van vorige week bij elkaar te krijgen in een nieuwe coalitie. Deze gesprekken beginnen deze week.

"De VVD Schiedam heeft goede herinneringen aan de manier waarop vier jaar geleden de coalitiebesprekingen, inclusief de verkennende gesprekken zijn gevoerd en zouden graag een overeenkomstige aanpak willen kiezen", zo meldt de fractie, binnenkort zes man-vrouw groot.

"Wij menen dat een stabiel en verbindend stadsbestuur van groot belang is. Een breed draagvlak voor een te vormen college is hierbij een noodzakelijke voorwaarde." Het nieuwe college kan volgens de liberalen profiteren van een gunstig economisch tij: "Er liggen kansen voor Schiedam, die we met beide handen moeten aangrijpen."

Morgenavond komt de gemeenteraad bijeen om de zogenaamde geloofsbrieven van de nieuwbenoemde leden van de gemeenteraad te bespreken. De 'oude' raad moet de 'nieuwe' goedkeuren. Donderdag worden de nieuwe raadsleden beëdigd en geïnstalleerd.Gerelateerd