Excelsior'20 huldigt zijn steunpilaren

08-01-2018 Sport Redactie

De familie De Leede, trots op Toon (vlnr: Ton, Toon, An, Ruud en Rob)

VOETBAL – Bij Excelsior'20 werden op de eerste clubdag van het jaar traditiegetrouw de jubilarissen gehuldigd. Opmerkelijk: de nieuwe voorzitter Ruud de Leede mocht zo ongeveer als eerste taak in zijn nieuwe functie zijn eigen vader Toon gloed- en vreugdevol toespreken. Toon is 75 jaar van de club van Thurlede.

De voormalig kruidenier/supermarktmanager uit de Gorzen was daarmee de trotse 'oudste' onder de jubilarissen. Ook Wim Stegman (zeventig jaar), Joop van Rest (65 jaar) en Aad van Rutten, Hans Wijzenbroek en Rob Meeder hebben een respectabele geschiedenis bij de club (vijftig jaar) en werden gehuldigd. Dat overkwam overigens ook de 'jonkies' Wim Buckers, Ed Kloos, Leon van Oevelen, Cees Post, Carl Schewe en Marcel Schewe, na veertig jaar trouwe dienst en Ronald van Gelderen, Martijn van Gelderen, Janny van de Linde-Willemse, Vince Marron, Leon Roozen en Dennis Slijkoord met 25 jaar op de teller.

Henk van Deventer werd benoemd tot erelid vanwege zijn verdiensten voor de club. Hij was tot voor kort voetbal- en algemeen voorzitter. Bart Kroesen en Remko Dijkmans zijn benoemd tot Lid van Verdienste vanwege hun bijdragen aan de respectievelijk de cricket- en (jeugd)voetbaltak.

Behalve dankbaar terugkijken en veel erkentelijkheid werden er op de bijeenkomst ook zakelijke beslommeringen besproken: zo was er de aankondiging van de contractverlenging met Gokhan Cayir – met twee jaar. Cayir is inmiddels drie jaar hoofdtrainer van Excelsior'20. “Zowel ons voetbalbestuur, de spelers en deze trainer zijn erg content met deze samenwerking en gaan dus nog twee jaar door”, aldus het bestuur. Ook zijn de contracten met de jeugdcoördinatoren Omar Zaroual en Robert van Gestel verlengd met één seizoen. De komende tijd volgen gesprekken met andere senioren- en jeugd-selectietrainers.