Nexus afgetroefd door buren

• 31-03-2019
KORFBAL - In een wedstrijd om des keizers baard liet Nexus zich gisteren aftroeven door de buren van Twist.

In Vlaardingen kon Twist niet meer winnen - want vorige week vergooide het zijn titelkansen - en de Schiedamse korfballers niets meer verliezen - want al zeker van lijfbehoud.

Nadat de beide ploegen aan het publiek waren voorgesteld kon de wedstrijd beginnen. Al snel hadden beide teams het eerste puntje op het scorebord staan, het vervolg was echter voor Twist, dat een gaatje sloeg. Nexus speelde slordig, waar de vorige wedstrijden de spelers elkaar goed konden vinden en de ploeg stappen had gemaakt in het combinatiespel, vlogen vandaag de ballen veelvuldig over de zij- en achterlijn. Twist maakte daar dankbaar gebruik van en kwam na een kwartie rmet 7-3 voor. Hierna herpakte Nexus zich enigszins en knokte zich terug in de wedstrijd: vijf minuten voor rust bracht Merle van Dijk met een bekeken schot de stand op 8-7.

Twist stond geen strijd toe en zorgde er met twee rake afstandsschoten voor dat de marge bij rust toch weer groter werd, 10-7. De tweede helft veranderde er niet veel aan het spelbeeld. Nexus bleef te wisselvallig spelen, enkele mooie en lange aanvallen werden afgewisseld met éénschots aanvallen. Twist speelde ook niet zijn beste wedstrijd, maar was wel een stuk constanter, waardoor het de fouten van Nexus kon afstraffen en de voorsprong langzaam kon uitbouwen. Hierdoor werd de wedstrijd verder niet meer spannend en eindigde uiteindelijk in 22-14.

Nexus sluit hiermee het zaalseizoen af op de vijfde plek; Twist werd tweede. Een plaats waar vooraf ook de doelstelling lag, maar gezien het competitieverloop had er mogelijk wel wat meer ingezeten. Op 20 april wordt de veldcompetitie hervat. Daar hangt de vlag er voor Nexus 1 heel anders voor; het team is daar verwikkeld in een strijd tegen degradatie. De eerste tegenstander is meteen een pittige; de ongeslagen koploper KOAG komt op bezoek. De ploeg uit Krimpen aan den IJssel is in de zaal – een klasse hoger- op de tweede plaats geëindigd.