Oranje verliest nipt van zilverenmedaillewinnaar Tokio

• Redactie
  • 04-09-2021

VOLLEYBAL - Nederland leed vanmiddag zijn eerste nederland op het EK-volleybal. Ook al scheelde het maar weinig of er was gewonnen van de zilverenmedaillewinnaar van Tokio.

Dit keer begon Schiedammer Wessel Keemink wel in de basis, als spelverdeler. Rusland ging in zijn tweede wedstrijd - de eerste was verloren van Turkije - overrompelend van start. Het Russische blok was Nederland te machtig. Via 11-16 werd het 13-25.

In de tweede set was het juist Oranje dat zijn meest fanatieke kant liet zien. Het ging gelijk op tot 9-9, toen sloeg Nederland onder meer met twee aces een gat naar 15-10. Dat verschil werd fanatiek verdedigd, onmogelijke ballen gehaald en met 25-19 ging de tweede set naar Oranje.

Dat zorgde voor getergde Russen, die in de derde set uitliepen naar 11-18. Nederland kwam terug tot 17-2 maar dichter kwam het team niet: 21-25. In de volgde set leek het gespeeld, toen Rusland tot 2-6 kwam. Maar Oranje kwam terug en kwam op 18-17 voor het eerst op voorsprong. Met Abdelaziz goed voor negen punten in de set, werd het 25-21.

In de beslissende set werd op 1-1 een fijne rally gespeeld, waarbij keer op keer werd verdedigd. Het punt ging naar Nederland, maar de Russen scoorden vier punten achter elkaar. Dat verschil kwam Oranje niet meer te boven. Het werd 11-14, 12-14, 13-14, maar op het vierde matchpoint sloeg Rusland toch toe: 13-15.

Nederland behoudt de leiding in Poule C door het punt dat ze pakten met het winnen van twee sets. Morgen heeft Oranje een rustdag.  Maandag is Turkije de vierde tegenstander van Nederland in de poule.