Geen Film op 't Erf, wel twee alternatieven

06-08-2019 Uit Redactie


SCHIEDAM – Dit jaar geen Film op ‘t Erf, wel een Film in ‘t Park en een Pleinbioscoop.

Dat is het resultaat van een herschikking in het aanbod van films in de open lucht onder organisatoren in Schiedam.

De stichting Pleinbioscoop Rotterdam meldde zich namelijk bij de gemeentelijke burelen met het plan een openluchtbioscoop te organiseren, in het Prinses Beatrixpark. “Het leek ons leuk een romantische serie filmavonden te bieden voor Schiedammers en Rotterdammers”, zo meldt Roos van der Markt namens de club die vanaf morgen in het Rotterdamse Museumpark films gaat vertonen. “Een mooie uitbreiding dus op ons al bestaande programma”, aldus Van der Markt.

De gemeente ging mee in de plannen en besloot de gemeentelijke subsidie in dit verband in te zetten voor de Pleinbioscoop. Op 12, 13 en 14 september zullen nu in het Beatrixpark films te zien zijn.

Edwin Spek, grote trekker achter Film op ‘t Erf, kwam naar eigen zeggen later op de proppen met zijn plan en subsidie-aanvraag voor dit jaar. En viste achter het net.

Pleinbioscoop Schiedam zal op drie dagen op drie schermen gelijktijdig films vertonen. Het programma wordt ‘wat je van Pleinbios gewend bent: het beste van Hollywood en arthouse van het afgelopen filmjaar, speciaal voor de gelegenheid met een romantisch tintje’. Van der Markt: “Onze drijfveer is altijd mooie culturele projecten op te zetten, waar alle groepen mensen samenkomen en, in dit geval, genieten van film in een mooie omgeving.”

Spek van Film op ‘t Erf besloot zich niet te laten leiden door de subsidie en zonder financiële bijdrage van de gemeente toch ook dit jaar films te gaan vertonen. Dat wordt Film in ‘t Park, op 30 en 31 augustus, niet in het Beatrixpark, maar in de Plantage. Te zien zullen daar zijn: ‘The Extraordinary Journey of the Fakir’ en The Quake.

Gerelateerd