Geen Sinterklaasintocht dit jaar

25-08-2020 Uit Redactie


SCHIEDAM - Dit jaar zal er in Schiedam geen Sinterklaasintocht en Sinterklaaspaleis zijn. Dat maken de organisatoren van de Stichting Evenementenpromotie Schiedam (SEPS) bekend.

De traditionele Sinterklaasintocht en ook het Sinterklaaspaleis zijn vanwege de aanwezigheid van het Coronavirus niet te organiseren, zo concludeerdehet bestuur van SEPS in overleg met de gemeente Schiedam. "De daarbij horende veiligheidsmaatregelen maken het niet mogelijk een volwaardig evenement te organiseren."

Kees Janse, voorzitter van SEPS, vindt het spijtig dat de omstandigheden een intocht dit jaar niet toestaan. “We hebben in overleg met de gemeente de afgelopen tijd alle mogelijkheden bekeken om de feestelijke intocht te laten doorgaan, maar wij moeten ook realistisch zijn. Het Coronavirus is nog lang niet weg. Bezoekers moeten anderhalve meter afstand van elkaar houden. Wij willen allemaal uiteraard een veilig evenement maar dat kunnen wij niet garanderen." Daarom heeft SEPS nu de knoop doorgehakt.

"We kijken ondertussen wel naar de mogelijkheden van alternatieve activiteiten of verhaallijnen in de stad", aldus Janse,  "bijvoorbeeld in digitale vorm.”

Ervan uitgaande dat de omstandigheden het dan weer toelaten komt er in 2021 weer een intocht en zal ook het Sinterklaaspaleis terugkeren, aldus SEPS in een kennisgeving.Gerelateerd