Pim Schenkelaars nieuwe centrummanager

10-12-2022 Winkelen Redactie


SCHIEDAM - Schiedam Centrum heeft een nieuwe centrummanager: Pim Schenkelaars. In Schiedam voor velen bekend door zijn werk voor de gemeente Schiedam en SEPS (Stichting Evenementen Promotie Schiedam). Namens die laatste organiseerde hij bijna vijfentwintig jaar de intocht van Sinterklaas in onze stad. In zijn huidige woonplaats op Noord-Beveland was hij een aantal jaar als wethouder actief. Een interim-centrummanager met veel ervaring. Het bestuur van Stichting Centrummanagement Schiedam stelt 'blij' te zijn met zijn aanstelling.

Voorzitter Maurice Haverkamp: "We hebben het goede nieuws gisteren gedeeld met onze ondernemers. Iedereen was natuurlijk gehecht aan Kitty Buijtendijk en benieuwd naar wie haar zou vervangen. Het is fijn dat we op deze korte termijn Pim Schenkelaars hebben gevonden en dat hij voor ons aan de slag gaat." Schenkelaars zelf stelt dat 'zijn hart een sprongetje maakte' toen hij werd benaderd voor de rol van centrummanager in Schiedam. "Ik heb hier zoveel gedaan, ontzettend mooi om terug te zijn. Ik ga mijn best doen om de verbinding van het centrum met andere partners verder vorm te geven."

De stichting heeft de functies van centrummanagement en secretariaat opgesplitst. Zo kunnen deze twee rollen elkaar ondersteunen en aanvullen. Het secretariaat wordt uitgevoerd door DOU, dit bureau was al betrokken bij de communicatie van Schiedam Centrum en breidt deze taken uit.

Schenkelaars werkt als interimmer vanuit zijn bureau TREC en is op dinsdag en donderdag in Shop op Hoogstraat 140 te vinden. Hij ontvangt daar ondernemers ter kennismaking en denkt met hen mee over hun vragen. "Deze dinsdag 13 december en donderdag 15 december ben ik er voor het eerst."
Maar hij zal het niet houden op binnen blijven wachten en de ondernemers ook in hun zaken gaan opzoeken.

Het afscheid van de vertrekkend centrummanager Kitty Buijtendijk is in het nieuwe jaar. Binnenkort zal daartoe een datum worden geprikt.Gerelateerd