Vlaardingse binnenstad krijgt Wifi

04-01-2017 Winkelen Redactie

VLAARDINGEN - Vanaf vandaag is er openbaar Wifi in de Vlaardingse binnenstad. Bezoekers kunnen hier gratis gebruik van maken.

Het idee voor Wifi komt voort uit het Actieplan Economie en de campagne ‘De Burger Meester’. Op het Liesveld, Veerplein, in de Fransenstraat, Kuiperstraat en de op Westhavenplaats is nu wifi, later volgen ook de Hoogstraat, de Korte Hoogstraat en de Blokmakersplaats.

Bij de aankondiging van openbaar Wifi werden door bewoners en ondernemers zorgen geuit over overlast. Het is technisch mogelijk om het internetsignaal op bepaalde tijden aan en uit te schakelen, wanneer sprake zou zijn van overlast van bijvoorbeeld hangjongeren. Het is de bedoeling om hiermee te experimenteren om mogelijke overlast tot een minimum te beperken. Ook zijn vragen gesteld over de veiligheid van gegevens van de Wifi-gebruiker. Er wordt nu hiervoor gewaarschuwd zodra iemand inschakelt.

Voor de Wifi worden deels de bestaande camerapalen gebruikt, waarmee ook het cameratoezicht in het centrum wordt geregeld. Deze camera’s zijn door een glasvezelnet met elkaar verbonden en hebben een ruime (over)capaciteit om naast de data van de camera’s, ook bandbreedte voor internet te verzorgen. Op de camerapalen is een Wifi-station gemonteerd om het internet draadloos te verspreiden.Gerelateerd