Van Wijnen gaat bouwen in Parkweg-Midden

02-03-2020 Wonen Redactie

Tekening van de Parkweg na realisatie van de nieuwbouw; beeld: gemeente Schiedam


SCHIEDAM - Van Wijnen wordt de bouwer van de 238 woningen die de komende jaren worden gebouwd in de omgeving van de Parkweg. Het bouwbedrijf is de winnaar van de 'Europese' aanbesteding van het project.

In het project Parkweg-Midden gaan in totaal acht portiekflats met 304 woningen tegen de vlakte, de eersten nog dit jaar. Van Wijnen bouwt er in fases tot uiterlijk in 2024 eengezinswoningen en appartementen voor terug. De aannemer richt ook het openbaar gebied opnieuw in.

De sloop- en nieuwbouw worden geïnitieerd in opdracht van de gemeente Schiedam en eigenaar Woonplus. Zij willen het gebied een 'kwaliteitsimpuls geven'. “Het woningaanbod in Nieuwland wordt ermee gevarieerder", aldus woonwethouder Fahid Minhas. "Daarmee komen we tegemoet aan de vraag van gezinnen en middengroepen."

De nieuwe woningen worden duurzaam - zonder gasaansluiting -, de appartementen levensloopbestendig. Het gaat om driekamerappartementen. 145 Van de nieuwbouwwoningen worden eigendom van Woonplus en vallen in de categorie 'sociale huur'. De overige tweevijfde van de woningen zijn koopwoningen of woningen voor de vrije huursector. Dat 238 woningen zijn er meer dan in eerste instantie gepland. Bij de totstandkoming van de bouwplannen gingen met tot anderhalf jaar geleden uit van maximaal 211 woningen.

Zie ook dit artikel.Gerelateerd