Oponthoud Vijfsluizen verleden tijd

24-11-2017 Auto Redactie

Het verkeersknooppunt ging de afgelopen maanden volledig op de schop

SCHIEDAM - Knooppunt Vijfsluizen gaat een nieuwe levensfase in. De tijden van oponthoud en verkeershinder zijn als het goed is achter de rug.

Gisteren werd een boek gesloten met de officiële ingebruikname van het vernieuwde knooppunt, inclusief de aanvoerende Vlaardingerdijk in Schiedam en de Kesperweg en Schiedamsedijk in Vlaardingen, die alle flink vernieuwd zijn.

Dat werk an sich was al een bijzondere uitdaging: de zaak opnieuw inrichten terwijl het verkeer door moest blijven rijden. Het zichtbare werk aan de weg begon in april en de verkeerswethouders Marcel Houtkamp en Ruud van Harten waren maar wat blij gisteren de laatste symbolische tegels van het project te lichten.

In de tussentijd zijn er nieuwe voorsorteerstroken gerealiseerd, en zijn bestaande stroken anders ingericht. Fietsers zijn naar de zuidkant van de weg voor de auto's geleid, waardoor zij veel minder vaak het autoverkeer kruisen. Dat is veiliger en sneller voor fietsers en auto's. Verkeerslichten zijn anders afgesteld.

Ook reizigers van het openbaar vervoer moeten wellicht even wennen. De hoofdingang van het metrostation is verplaatst naar de zuidzijde van de Vlaardingerdijk. Wie met de bus aankomt en lopend of met de fiets verder wil, moet nu eerst door het metrostation naar de andere kant van de weg.

De ombouw van Vijfsluizen is mede tot stand gekomen met financiering vanuit het programma Beter Benutten van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en met ondersteuning vanuit De Verkeersonderneming. In het programma Beter Benutten zetten de betrokken partijen zich samen met regio en bedrijfsleven in om de bereikbaarheid in de drukste regio’s te verbeteren.


Gerelateerd