Bouw laatste 24 woningen langs Houthaven begint

19-04-2017 Nieuws Redactie

Foto: AM

SCHIEDAM - Gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM houdt vandaag een bijeenkomst met bewoners en andere betrokkenen vanwege de start van de bouw van 24 eengezinswoningen bij de Houthaven in de Gorzen. Het gaat om de laatste woningen die in het plan Houthaven - met in totaal zestig eensgezinswoningen - kunnen worden gerealiseerd.

Alle te bouwen woningen zijn ondertussen verkocht. Houthaven heeft volgens AM een 'kleinschalige, kindvriendelijke opzet', die nu het plan zijn voltooiing nadert, goed zichtbaar is. De haakse straatjes tussen de woningen zijn ‘autoluw’, de aanwezige parkeerplaatsen zijn op de kop van de woonblokken gesitueerd. Door het gebruik van heldere baksteenkleuren en de uitspringende woningen aan de uiteinden en in het midden van de huizenblokken, krijgen deze een speels karakter, zo prijst de ontwikkelaar aan. Rondom de deuren en hoge kozijnen zijn 'markante kaders' aangebracht, die 'appelleren aan voormalige herenpanden'.

Het ontwerp van de woningen komt van Mulleners en Mulleners Architecten. De bouw van de woningen is in handen van BAM Wonen. 

Wethouder Alexander van Steenderen verricht samen met Wilco van den Ban, directeur AM Zuidwest, de starthandeling. Dat gebeurt zodadelijk om vier uur.

Gerelateerd