Huisman boort in Bergschenhoek naar grote diepte

31-08-2017 Nieuws Redactie

BERGSCHENHOEK - De bedrijven Huisman en Züblin zijn in Bergschenhoek bezig met het boren van twee putten naar 2500 en 2800 meter diepte. Dit meldt het vakblad Cobouw.

De twee bedrijven verwachten op die grote diepte water van bijna zeventig graden aan te treffen. Die kan worden gebruikt voor de verwarming van dertien glastuinbouwbedrijven.  
 
De boring wordt uitgevoerd met een compleet gecontaineriseerde modulaire toren van de Schiedamse bouwer van industriële apparatuur. De toren is volgens het vakblad uitgerust 'met een volledig geautomatiseerde pijpmanipulator en boorvloer en kan draaien zonder personeel op de boorvloer'. De installatie is stiller dan te doen gebruikelijk en snel op te bouwen. "Transporteren, inschroeven en losschroeven van pijpen kan allemaal vanuit de cabine worden aangestuurd. Daarbij pakt de manipulator de pijpen uit het horizontale rek om ze verticaal boven de boorvloer te brengen, zonder dat de schroefdraad beschadigd raakt."

De apparatuur past in 27 containers en kan zo snel en efficiënt tussen verschillende werken worden getransporteerd. Opdrachtgever voor de boring in Bergschenhoek is Wayland Energy, dat de warmte gaat leveren aan een collectieve energieleverancier, in opdracht van dertien tuinders. Zij gaan de aardwarmte gebruiken voor het telen van snijbloemen, potplanten, paprika’s en tomaten.

Gerelateerd
Reacties
Bedrijven Alle bedrijven »


Altijd Up-to-date