Man uit Hoeksche Waard eerste Nederlands slachtoffer Corona

06-03-2020 Nieuws Redactie


SCHIEDAM - Het Coronavirus heeft zijn eerste Nederlandse slachtoffer gemaakt. De man van 86 uit de Hoeksche Waard die afgelopen weekend werd opgenomen in het Ikaziaziekenhuis is daar vanmorgen overleden.

Het RIVM is er nog steeds niet in geslaagd de bron die de man besmet heeft te achterhalen.

De man is afkomstig uit 'het westen van de Hoeksche Waard' en werd opgenomen in het ziekenhuis nadat twee huisartsen hem thuis hadden bezocht en een urineweginfectie constateerden. Vanwege de hoge koorts ging hij zondag met de ambulance naar het Ikazia. Daar kreeg hij ook klachten aan de luchtwegen; dinsdag werd het Coronavirus bij hem geconstateerd. Hij is daarop in zogenaamde isolatie verzorgd.

De man is niet op vakantie geweest in een besmettingsgebied en had ook geen contact met iemand die daar geweest is. Het ziekenhuis en de GGD hebben de contacten die de man de afgelopen tijd had in kaart gebracht en aan deze mensen gevraagd bij verkoudheidsklachten of koorts thuis te blijven.

De 86-jarige man heeft in het ziekenhuis niet in de wachtkamer gezeten en is ook niet bij de huisartsenpost geweest, zo meldt het Ikazia  Wel heeft hij aanvankelijk met een andere patiënt op een kamer gelegen.

Het aantal Coronabesmetting in Nederland is volgens de laatste stand van het RIVM van gisteravond 82.Gerelateerd