Categorieën

Service

Maxime Verhagen opent buurtwerkplaats in Oost

Maxime Verhagen opent buurtwerkplaats in Oost
Wonen

Maxime Verhagen opent buurtwerkplaats in Oost

  • Kor Kegel
  • 13-05-2017
  • Wonen
Maxime Verhagen opent buurtwerkplaats in Oost

Joost Krop is de bedenker van de buurtwerkplaats waar de bewoners van Schiedam-Oost aan hun eigen wijk vorm kunnen geven

SCHIEDAM – Oud-minister Maxime Verhagen opent volgende week zaterdag Buurtwerkplaats De Buren in Schiedam-Oost. Het is een initiatief van wijkbewoner Joost Krop. Hij wil de bewoners van Oost de mogelijkheid bieden om hun talenten te ontwikkelen en deze in te zetten voor de wijk.  

“Waarom zouden wij niet zelf onze wijk opknappen? Waarom laten we onze overheid voortdurend dure bedrijven inhuren voor zaken die we best zelf kunnen aanpakken? Dat is niet alleen goedkoper voor de gemeente, maar biedt ook werk voor de bewoners die het nodig hebben”, is de essentie van wat Joost Krop onder de aandacht wil brengen.  

De opening van de buurtwerkplaats van Oost valt samen met de Dag van de Bouw. Er is die zaterdag van alles te doen op het gebied van bouw en techniek. Leerzaam en leuk voor jong en oud. “Een bomvolle dag waarin je van alles kunt doen, bekijken, ervaren. Zoals een CAD-tekening maken, een graafmachine besturen, een tuinpaadje aanleggen, een kunstwerk lassen van oud ijzer, je eigen fiets fiksen en leren meten en uitzetten met GPS. Je kunt het project Schievesteweg bezoeken. Voor kinderen is de zus van Bob de Bouwer aanwezig en is er een ballenbak en springkussen. Foodtrucks zorgen voor de inwendige mens.”  

Het persbericht weet het allemaal leuk te brengen. Maar er zijn natuurlijk allerlei officiële handelingen. De Schiedamse wethouders Alexander van Steenderen en Mario Stam pakken diverse openingshandelingen op samen met Maxime Verhagen. De vroegere CDA-fractieleider in de Tweede Kamer, later minister van onder andere Buitenlandse Zaken en Economische Zaken, is tegenwoordig voorzitter van Bouwend Nederland – en dat verklaart zijn aanwezigheid op de dag in Schiedam-Oost die in het teken van de bouw staat.  

Wat de officiële activiteiten dan zijn?
Het Zuid-Holland Infra (ZIP) wordt officieel geopend. Dat is een opleidingscentrum voor grond-, weg- en waterbouw, vormgegeven door Lentiz LIFE College, het Techniek College Rotterdam en SPG Infra.
Vakkrachten ontvangen die dag hun diploma. Er is een reünie voor oud-leerlingen. En er zijn speeches.  

Het programma is van tien tot vier uur. Om twee uur start het officiële programma en een half uur later is de officiële opening van de buurtwerkplaats. Alles vindt plaats aan de Parallelweg 403, aan de achterkant van station Schiedam-Centrum welk deel tot Schiedam-Oost wordt gerekend.