Wijkagent versteld van 'handbagage'

14-02-2020 Nieuws Redactie

Wijkagent Scheers met het lange mes


SCHIEDAM - Hij geloofdde zijn ogen niet. Wijkagent Mitchell Scheers had gisteravond afgesproken met mede-handhavers van de gemeente Schiedam, de NS en de RET voor een controle op station Schiedam-Centrum. "Op verzoek van burgers en reizigers."

De avond viel, de actie begon. En de eerste de beste persoon die Scheers aansprak was een zestienjarige jongen. Die bleek in het bezit van een mes met een lemmet van 43 centimeter. Het was dat hij het zelf in zijn handen had, maar geloven wilde Scheers het eigenlijk niet. Het werd een mes genoemd, maar leek nog het meest op een zwaard.

In een videoboodschap op Instagram vertelt de politieman erover, terwijl hij het mes laat zien. "Bizar dat je hiermee op straat durft te lopen. Niet normaal. Mensen, messen horen niet op straat. Laat die shit gewoon thuis en koop het gewoon niet. Waar heb je dit voor nodig? Levensgevaarlijk."

De zestienjarige jongen was niet de enige in het bezit van merkwaardige handbagage. Nummer twee in de controle, negentien jaar, had een keukenmes bij zich. In zijn bagage nog iets anders: drugs. Dat gold ook voor de eerste aangehouden jongen.

De twee jongemannen zitten vast, aldus de politie.Gerelateerd