Volt levert energie; voor schone straat en uw stem

01-03-2021 Politiek Redactie


SCHIEDAM - Alles voor de stem. Volt, de relatief nieuwe partij die op 15, 16 en 17 maart meedingt naar de gunst van de Schiedamse kiezer, trekt de aandacht door schoon te gaan maken.

Een groep veelal jonge leden van de Rotterdamse afdeling van Volt wil door buiten zwerfafval op te ruimen de campagnekas spekken in de laatste weken voor de verkiezingen. Met hun actie vragen ze tegelijkertijd aandacht voor het zwerfafvalprobleem. Ook in Schiedam zal worden opgekuist.

Schiedammers die hun actie sympathiek vinden kunnen het werk steunen door via de fondsenwervingsite Pay It Forward te doneren. "Indien gewenst kunnen donateurs de vrijwilligers van Volt zelfs vragen naar een bepaalde buurt of straat te komen. Vervolgens gaan zij in groepjes van maximaal twee personen met hun afvalgrijpers en vuilniszakken op pad", zo stelt Volt, een partij die Europabreed probeert in het parlement te komen.

Volt laat weten alles op alles te zetten om zoveel mogelijk stemmen te krijgen. "De opruimactie is een van deze acties waarmee Volt dit doel wil bereiken. Zo gaan de ‘Volters’ in Rotterdam en omstreken ook met flyers langs de brievenbussen, beplakken ze aanplakborden met Volt-posters en brengen ze met ‘spuitkrijt’ of ‘green graffiti’ tijdelijk het Volt-logo aan op de stoep."Gerelateerd