Nexus legt het af tegen Rotterdammers

• Redactie
  • 14-01-2018
KORFBAL - De korfballers van Nexus hebben gisteren de eerste terugwedstrijd in de zaalcompetitie in Rotterdam tegen Wion verloren.

Ondanks de ruime nederlaag (18-25) in de thuiswedstrijd ging Nexus met goede moed de wedstrijd in. Na 10 minuten pakten de Schiedammers een 2-5 voorsprong. Wion liet Nexus daarna niet verder uitlopen. Wion kwam op slag van rust op voorsprong en ging met een 9-8 voorsprong de rust in.

Direct na rust bracht Juliette van Schie de ploegen weer op gelijke hoogte. Na tien minuten in de tweede helft kwam Nexus op een 13-15 voorsprong. maar daarna stokte de Schiedamse doelpuntenproductie. Wion kwam daarna opnieuw op voorsprong en daar had Nexus geen antwoord meer op. Nexus verloor het duel uiteindelijk met 20-17.

Nexus, blijft ondanks de nederlaag, op een gedeelde zesde plaats staan omdat de concurrenten ook verloren.