Nexus toont veerkracht na valse start

08-12-2019 Sport Redactie


KORFBAL - Vriendenschaar uit Bodegraven kwam op bezoek in de Groenoordhal bij Nexus. Een tegenstander die garant staat voor spannende wedstrijden. Daar had het vandaag in eerste instantie weinig van weg, maar spannend werd het toch.

De wedstrijd begon met Vriendenschaar dat de toon zette; Nexus leek nog niet helemaal wakker te zijn. De thuisploeg werd aanvallend onder druk gezet en leed daardoor veel onnodig balverlies. Vriendenschaar was wel bij de les en stond na tien minuten metl 0-5 voor.

Coach Bertjan Bron probeerde met twee vroege time outs en een tactische wissel het tij te keren, maar effect liet op zich wachten. Juliëtte van Schie scoorde na een klein kwartier het eerste doelpunt, 1-6. Vriendenschaar trok zich daar niet veel van aan en slaagde erin het gat na twintig minuten nog verder uit te bouwen: 4-12. 

Dat was het moment dat Nexus langzaam wakker werd, de aanvallen gingen beter lopen en door een reboundoverwicht van de Schiedammers werden de aanvallen van Vriendenschaar steeds sneller ongedaan gemaakt. Bij een 5-13 stand ging de laatste vijf minuten van de eerste helft in. Nexus gaf gas en Vriendenschaar had er geen gepast antwoord meer op. Met vier doelpunten op rij zorgde Nexus ervoor dat de wedstrijd plots weer volledige open lag: 10-14.

Het eerste doelpunt van de tweede helft was van Vriendenschaar. Nexus liet zich dit keer echter niet de kaas van het brood eten en ging verder met de inhaalslag. Binnen een kwartier kwam de eerste voorsprong voor Nexus op het bord, 16-15. Bij Vriendenschaar knapte er iets en de ploeg ging steeds meer tegen zichzelf en de strikt fluitende leidsman spelen. Het lukte Nexus alleen nog niet om de gasten uit Bodegraven definitief van zich af te schudden. Om en om wisten beide ploegen te scoren en ook qua voorsprong was het stuivertje wisselen. De spanning was voelbaar in de Groenoordhal.

Met nog drie minuten op de klok kreeg Nexus bij een 20-20 stand een strafworp, die werd gemist. Maar door te vroeg inlopen van Vriendenschaar mocht de strafworp worden overgenomen. Dit Bodegraafse cadeautje werd uitgepakt en Nexus stond voor. De daaropvolgende aanval kreeg Vriendenschaar ook een strafworp mee en kwam de stand weer gelijk. Een tumultueus slot volgde, Vriendenschaar bleek hardleers en kreeg tot eigen frustratie opnieuw twee strafworpen tegen. Nexus maakte er dankbaar gebruik van en pakte met nog een minuut op de klok voor het eerst een voorsprong van meer dan een punt.

De ploeg maakte alleen de daarop volgende aanval dezelfde fout als Vriendenschaar en gaf daarmee de strikt fluitende leidsman opnieuw aanleiding om naar de stip te wijzen. De strafworp werd echter gemist door Vriendenschaar en in de laatste aanval bracht Nexus de 23-20 eindstand op het scorebord.Gerelateerd