Onderzoek naar verzakkingen sportdak Willem-Alexander

22-08-2018 Sport Redactie

8 Oktober 2016: het sportpark Willem-Alexander wordt geopend


SCHIEDAM - Een veld van sportpark Willem-Alexander is buiten gebruik gesteld. Op en rond het veld doen zich 'op enkele plaatsen' verzakkingen voor.

De bouwer van het sportprak op rijksweg A4, aannemerscombinatie A4all, verricht onderzoek naar de oorzaak van de problemen en naar hersteloplossingen.

De verzakkingen zijn met name te vinden op het meest noordelijk gelegen voetbalveld op het tunneldak (veld 3) en bij een deel van de vloer van de indoor atletiekbaan. De verzakking staat los van de tunnel, die hierdoor derhalve niet wordt geraakt, zo meldt de gemeente Schiedam in een persbericht.

Beheerder Sportpark Willem-Alexander heeft veld 3 buiten gebruik gesteld. Daarnaast zijn drie van de zeven indoor-atletiekbanen tijdelijk niet in gebruik. Sportpark Willem-Alexander informeert de gebruikers en bekijkt samen met hen de gevolgen voor het nieuwe sportseizoen dat binnenkort van start gaat.

Sportpark Willem-Alexander is in oktober 2016 in gebruik genomen. Het 'sportdak' is in gezamenlijk opdrachtgeverschap van Rijkswaterstaat en de gemeente Schiedam aangelegd door de aannemerscombinatie A4all. Rijkswaterstaat en de gemeente zijn gezamenlijk in overleg met A4all om op zo kort mogelijke termijn te komen met oplossingen.Gerelateerd