EHBO en levensreddend handelen

02-11-2022 Uit Advertorial


SCHIEDAM - Klik Vrijwilligers organiseert een 'EHBO en levensreddend handelen'. De cursus is door verschillende artsen met werkervaring op de Spoedeisende Hulp ontworpen.

In deze korte cursus leert u hoe u moet handelen in geval van een medische noodsituatie. De onderwerpen zijn gekozen op basis van hoe vaak ernstige aandoeningen voorkomen én of iemand zonder medische vooropleiding toch het verschil kan maken. De cursus is to-the-point, met een prettig tempo en leuk om te volgen. Wij richten ons met name op: hoe herken ik het en wat moet ik doen? Doordat alle docenten artsen zijn, kunnen zij u de relevantie van het handelen goed uitleggen. Wat u niet leert tijdens deze cursus is pleisters plakken, blaren doorprikken of een mitella aanleggen.

Tijdens de drie uur durende training wordt theorie afgewisseld met oefeningen. Zo blijft het een interactieve cursus en worden handelingen direct geoefend wanneer is uitgelegd hoe je ze toepast. We gebruiken de meest moderne reanimatiepoppen die direct laten zien wat je kunt doen om de reanimatie te verbeteren. Zo krijgt iedereen persoonlijke feed-back.

Na afloop heb jij de kennis en het vertrouwen om mogelijk levensreddende hulp te bieden in geval van nood. Je ontvangt na afloop een certificaat.

Onderwerpen die aan de orde komen:
* Beroerte (herseninfarct, TIA, hersenbloeding)
* Epilepsie
* Stabiele zijligging
* Nek-en wervelletsel
* Bewusteloosheid met dreigende verstikking
* Verstikking
* Verdrinking
* Ernstige bloeding
* Brandwonden
* Reanimatie
* Omgang met de AED

De cursus wordt gehouden in het Stadskantoor, in de ruimte waar voorheen de bibliotheek was. Van half tien 's ochtends tot half een.

Aanmelden kan hier.

Gerelateerd