Hoe krijgen we de Sintintocht Coronaproof?

04-08-2020 Uit Redactie

Foto: Paul Meuldijk


SCHIEDAM - Over de intocht van Sinterklaas in Schiedam is over twee weken meer duidelijk. Dat stelt Pim Schenkelaars, mede-organisator van het binnenhalen van de Goedheiligman in de stad.

Het wordt volgens hem een hele klus om een 'Coronaproof' intocht te organiseren. De ervaring de afgelopen jaren leert dat er op verschillende plekken in de stad 25.000 tot dertigduizend mensen op de been zijn om de Sint en zijn pieten te verwelkomen.

"We zullen dus iets moeten", aldus Schenkelaars. Zoals in andere jaren gaat het niet. "We zitten ons momenteel suf te piekeren." Schenkelaars en de anderen van Stichting Evenementen Promotie Schiedam (Seps) hebben wel ideeën wat er moet gebeuren, maar willen daar nu nog niet over uitweiden. "Op 17 augustus gaan we in gesprek met de burgemeester en het zou niet netjes zijn daarop nu al vooruit te lopen."

Elders in het land geven de organiserende comités al aan dat zij dit jaar geen intocht zullen organiseren. In andere steden en dorpen wordt gewerkt aan alternatieven, zoals intochten zonder publiek die alleen op tv te volgen zijn of Sinterklaas die met korte bezoekjes in de stad laat merken dat hij is aangekomen.

Schenkelaars houdt het spannend. "Ik ben wel iemand die denkt in mogelijkheden... maar wat je ook bedenkt, daar hangt ook een prijskaartje aan..."Gerelateerd