Handdoek in ring, schop in grond: zestien bomen voor Spaland

29-03-2021 Wonen Redactie

Foto: gemeente Schiedam


SCHIEDAM - De leden van voormalig wijk- en bewonersvereniging Spaland hebben als afscheid zestien bomen aan hun wijk geschonken. Afgelopen donderdagmiddag plantte Irado de laatste sierkers in het bijzijn van wethouder Jeroen Ooijevaar en een deel van het voormalig dagelijks bestuur van de vereniging.

Eind oktober gooiden de bestuurders de handdoek in de ring, vooral vanwege een gebrek aan vrijwilligers en bestuurders om hen op te volgen. Daarmee kwam er een einde aan ruim 28 jaar bewonersvertegenwoordiging in Spaland.

Tijdens de laatste vergadering is door de leden besloten het geld uit de kas te besteden aan het planten van bomen. “Met de schenking van de bomen laat de vereniging een blijvend en duurzaam geschenk achter voor de wijk. Hiermee helpen ze de gemeente in hun ambitie Schiedam groener en klimaatbestendiger te maken", aldus Ooijevaar.

“Bomen zijn de longen van de stad. Ze nemen kooldioxide op en stoten zuurstof uit. Bomen dragen bij aan klimaat en biodiversiteit. Hoe meer verschillende soorten planten, bomen, bloemen en dieren hoe groter de biodiversiteit. Daarom zijn met zorg verschillende boomsoorten uitgekozen die vruchten afgeven, bijen aantrekken en een mooie herfstkleur geven”, aldus het voormalig dagelijks bestuur dat zich altijd heeft ingezet om de woonomgeving veilig, leefbaar en groen te houden.Gerelateerd